Šaltalankių milteliai

17,97 67,08 

Išvalyti

Aprašymas

Dygliuotasis šaltalankis lotyniškai vadinamas „Hippophae rhamnoides“.
Šaltalankių uogos – natūralus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Jose ypač daug vitamino C (100 g – apie 500 mg, t. y. visa dienos norma). Taip pat gausu karoteno, cholino, nikelio, mangano, geležies, fosforo, folio rūgšties, flavanoidų, vitaminų B1 ir B2, P, E ir K. Šaltalankiai yra puikus antioksidantas: saugo nuo laisvųjų radikalų, stabdo senėjimą (turi medžiagų, suteikiančių odai elastingumo, neleidžiančių rastis raukšlėms), taip pat skatina atsinaujinti ląsteles, stiprina organizmo atsparumą. Tad rudenį šaltalankiai yra nepakeičiama profilaktinė ir gydymo priemonė nuo peršalimo ligų. Šaltalankių uogose esančios biologiškai aktyvios medžiagos gerina riebalų apykaitą, šalina iš organizmo blogojo cholesterolio perteklių, stabdo aterosklerozę, netgi teigiama, kad reguliuoja kraujospūdį. Be to, šaltalankiai reguliuoja virškinamojo trakto liaukų sekreciją, padeda atsinaujinti gleivinei, audiniams. Tik nepatartina jų vartoti esant padidėjusiam skrandžio sulčių rūgštingumui.

Energinė ir maistinė vertė 100g: 490 kcal/2050 kJ, riebalų 39,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandenių 18,3 g, iš kurių cukrų 18,3 g, skaidulinės medžiagos 0 g, baltymai 7,9 g, druska 0,05 g.

Papildoma informacija

Fasuotė

250 g, 500 g, 1 kg