Džiovinti raudonieji serbentai
9,34 € – 33,40 €
Aprašymas
Raudonasis serbentas (lot. Ribes rubrum, angl. Redcurrant, – agrastinių (Grossulariaceae) šeimos krūmas. Raudonieji serbentai labiausiai vertinami dėl medžiagos vadinamos oksikumarinais, kuri atlieka svarbiausią vaidmenį normalizuojant kraujo krešėjimą, o tai labai svarbu infarkto profilaktikai.
• Pektinai, esantys raudonuose serbentuose, suriša blogąjį cholesterolį, tad tai itin svarbu aterosklerozės profilaktikai, be to gerina žarnyno mikrofloros veiklą.
• Raudonųjų serbentų rekomenduojama valgyti diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis. Vitaminai C ir P stiprina kraujagyslių ir kapiliarų sieneles.
• Raudonuose serbentuose yra skaidulų, kurios svarbios normaliems medžiagų apykaitos procesams, sveikai širdžiai ir kraujagyslėms.
• Raudonųjų serbentų uogų pavilgai naudojami tromboflebitui (susirgimas, susijęs su venų sienelių uždegimu ir trombų susidarymu jose) gydyti.
• Raudonieji serbentai pagerina apetitą, turi priešuždegiminių savybių, mažina karščiavimą, ypač vaikams, skatina prakaitavimą, padeda esant mažakraujystei, gerina kraujo sudėtį, numalšina troškulį, skaistina odą, rekomenduojami esant ilgalaikiam vidurių užkietėjimui.
• Uogų sultys rekomenduojamos sportininkams – jos grąžina jėgas po didelių fizinių krūvių.
• Raudonųjų serbentų sultys padeda tirpinti akmenis šlapimo sistemoje.
• Uogose esančios rauginės medžiagos skatina gleivinės gijimą.
• Raudonuosius serbentus sveika valgyti kenčiantiems nuo aukšto kraujospūdžio.
Raudonuosiuose serbentuose yra kur kas daugiau vitamino C nei, pavyzdžiui, citrinose, žemuogėse ar net apelsinuose. Kad patenkintumėte vitamino C poreikį, kasdien reikėtų suvalgykite maždaug po 100–150 g uogų.
• Taip pat, raudonuose serbentuose yra vitaminų A, E, P, B1, fosforo, karotino (net daugiau negu juoduosiuose serbentuose), seleno, magnio, vario, mangano.
• Taip pat, raudonuose serbentuose gausu antioksidantų, kurie kovoja su vėžinėmis ląstelėmis.
• Gausu, kraujagyslių sistemai reikalingos geležies, teigiamai širdies darbą veikiančio kalio, padedančio iš organizmo pašalinti nereikalingus skysčius.
• 2-4 % rūgščių – gintaro ir obuolių rūgščių – tai energijos suteikiantys junginiai, kurie labai naudingi pagyvenusiems žmonėms.
Energinė ir maistinė vertė 100g: 310 kcal/1300 kJ, riebalų 2 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,3 g, angliavandenių 36 g, iš kurių cukrų 36 g, skaidulinės medžiagos 27 g, baltymai 9 g, druska 0.1 g.
Papildoma informacija
Fasuotė | 250 g, 500 g, 1 kg |
---|