Šaldytos avietės

6,75 62,55 

Šį produktą galite atsiimti tik mūsų įmonėje:

Lentupio g. 49, Švenčionių m.

Išvalyti

Aprašymas

Avietė (Rubus subgen. Idaeobatus) – erškėtinių (Rosaceae) šeimos augalų gervuogių (Rubus) pogentė.  Uogose yra daug naudingųjų medžiagų, reikalingų normaliai organizmo veiklai. Taip pat daug fruktozės, sacharozės, ląstelienos, pektinų, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų: natrio, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, taip pat vitaminų B1, B2, PP, C bei karotino. Dėl tokios vertingų medžiagų ir vitaminų gausos, avietės vadinamos vienomis vertingiausių uogų.
Vitaminai C, PP, B1, B2. Dėl didelės vitamino C koncentracijos, paprastoji avietė tinka peršalimo ligoms gydyti, sergant gripu, angina. Pasižymi priešuždegiminiu ir priešbakterinių poveikiu. Šios uogos puikiai tinka moterims, kurios nori turėti gražią ir spindinčią odą, kadangi jose gausu A, E, PP, C ir B grupės vitaminų. Avietėse esantis varis veikia kaip puikus antidepresantas. Todėl valgykite avietes ar gerkite aviečių arbatą, jei nuolat susiduriate su nervine įtampa. Vienas puodelis aviečių turi 8 gramus ląstelienos. Svarbu paminėti, kad kiekviena moteris turi gauti 25 gramus ląstelienos per dieną. Gaudamos pakankamai ląstelienos, apsisaugoma nuo rizikos susirgti žarnyno vėžiu, virškinimo sutrikimų bei širdies ligų. 100 gramų aviečių yra tik 36 kilokalorijos, todėl jas naudinga valgyti norint atsikratyti antsvorio.

Energetinė vertė 100 g: 159,00 kj/ 38,00 Kcal, riebalai 0,60 g, Sočiosios riebalų rūgštys 0,10 g, Angliavandeniai 12,80 g,  Cukrūs 4,10 g, Baltymai 1,20 g, Druska 0,06 g.

Papildoma informacija

Fasuotė

1 kg, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg