Sūdyti baravykai

6,90 21,78 

Išvalyti

Aprašymas

Baravykai (Boletus) – baravykinių (Boletaceae) šeimos grybų gentis. Grybų cheminė sudėtis artima mėsai, žuviai ir daržovėms. Tai tikras baltymų sandėlis. Juose yra visų žmogaus organizmui būtinų aminorūgščių: tirozino, gistidino, lecitino ir arginino, kurios nesunkai patenka į žarnyno sieneles. Grybų sudėtyje yra lecitino, neleidžiančio kauptis cholesteroliui. Yra kai kurių rūšių riebalų, fermentų ir mikroelementų (fluoro, kalio, magnio, geležies, natrio). Pavyzdžiui, kalis ir fosforas naudingas širdies kraujagyslių sistemai, be to, grybų maistinė sudėtis prilygsta vaisių (100 g šviežių grybų yra apie 40 kcal), juos galima valgyti nesibaiminant priaugti svorio.

Energetinė vertė: 136 KJ/32 Kcal; riebalų <0.5 g, iš kurių sočiųjų riebalų 0 g; angliavandenių 3.3 g, iš kurių cukrų <0.5 g; baltymų 3 g; druskos 0 g.

Papildoma informacija

Fasuotė

250 g, 500 g, 1 kg