Džiovinti raudonikiai

11,26 40,66 

Išvalyti

Aprašymas

RAUDONVIRŠIS (Tikrasis raudonviršis, raudonikis)

Rūšis: Agarikoidiniai
Lotyniškas pavadinimas: Leccinum aurantiacum

Grybuose yra geležies, mangano, kobalto, vario ir cinko, kurie labai reikalingi žmogaus organizmui, ypač rudens ir žiemos metu. Juose yra visos amino rūgštys, reikalingos žmogaus organizmui. Pakanka suvalgyti 60 g sausų (džiovintų) grybų, nebūtinai tik baravykų, – ir jau mūsų organizmas gauna paros normą mineralinių medžiagų bei amino rūgščių.

Grybuose daug baltymų, pagrindinę sausųjų medžiagų dalį (apie 80 proc.) sudaro baltymai, o kvapiosios medžiagos, kurių daugiau nei 40 (kai kuriais duomenimis – net 52) suteikia jiems specifinį, nepanašų į kitų maisto produktų, neapsakomai malonų aromatą.

Grybuose yra daug vitaminų (B1, B2, PP, C, A, D, U), fermentų, organinių rūgščių. Džiovinti raudonikiai turi daugiau baltymų negu duona, kruopos, jautiena. Ypač svarbi amino rūgštis lecitinas, kuris trukdo žalingajam cholesteroliui kauptis žmogaus organizme.

Papildoma informacija

Fasuotė

250 g, 500 g, 1 kg