Džiovintų voveraičių trupiniai

10,97 53,08 

Išvalyti

Aprašymas

Voveraitės (Cantharellus) – voveraitinių (cantharellaceae) šeimos grybų gentis.

Auga pušynuose, eglynuose nuo birželio iki spalio, kartais ir iki lapkričio mėnesio, beveik nekirmija.

Voveraitės – ne tik gamtos dovanotas delikatesas, bet ir naudingų medžiagų šaltinis, kuris ir gydo.

„Voveraitės suteikia daug naudos. Suvalgę apie 60 gramus šių geltonų grybų, gauname ne tik įvairiausių vitaminų ir mineralų, bet ir skaidulų“ šie grybai mažina antrojo tipo cukrinio diabeto riziką.

Energetinė vertė 100 g: 972,00 kj/ 273,00 Kcal, riebalai 5,20 g, Sočiosios riebalų rūgštys 1,25 g, Angliavandeniai 2,10 g,  Cukrūs 1,70 g, Baltymai 16,30 g, Druska 0,00 g.

Papildoma informacija

Fasuotė

250 g, 500 g, 1 kg